۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۴:۵۹

جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ تنور رقابت اسکار بین‌المللی را گرم می‌کند

جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ تنور رقابت اسکار بین‌المللی را گرم می‌کند

جشنواره فیلم ونیز با نمایش فیلم‌هایی چون «باردو» و«آرژانتین ۱۹۸۵» صحنه را برای رقابت بین‌المللی اسکار آماده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، مسابقه بین‌المللی اسکار معمولا از کن شروع می‌شود و با جشنواره ونیز و نمایش فیلم‌های بیشتر، حسابی گرم می‌شود.

در چند سال اخیر بیش از ۹۰ کشور برای اسکار بین‌المللی رقابت کردند و «ماشین من را بران» ساخته ریوسکه هاماگوچی از نمونه‌هایی بود که درخشش خود را از کن شروع کرد و در نهایت نامزد ۳ جایزه اسکار شد که نامزدی در بخش بهترین فیلم بین‌المللی و بهترین فیلم از جمله آنها بود.

ونیز امسال نیز با نمایش شماری از فیلم‌های مطرح سال از چهره‌هایی چون دارن آرونوفسکی تا لوکا گوادانینو، در بخش بین‌المللی نیز فیلم‌های برجسته‌ای را به نمایش درمی‌آورد که فیلم «باردو» آلخاندرو ایناریتو برنده اسکار از جمله آنهاست. این کارگردان مولف با فیلمی ۱۷۴ دقیقه‌ای با بازی دانیل خیمنز کاچو در نقش روزنامه‌نگار و مستندسازی مشهور که در یک بحران وجودی مشغول کار است، باید حرف زیادی برای گفتن داشته باشد که طولانی بودن فیلم را توجیه کند. این فیلم متعلق به نتفلیکس است.

«آرژانتین ، ۱۹۸۵» ساخته سانتیاگو میتره یک درام دادگاهی که داستان تلاش وکلا در دوره دیکتاتوری نظامی آرژانتین را در دهه ۱۹۸۰ تصویر می‌کند، از حمایت یک غول استریمینگ دیگر یعنی استودیو آمازون برخوردار است. این فیلم می‌تواند در بخش‌های مختلف اسکار به بخشی چون فیلمنامه اوریجینال هم راه یابد.

جای شک نیست که لهستان با «EO» یرژی اسکولیموفسکی هم بعد از آنکه جایزه هیات داوران و موسیقی متن فیلم را از کن کسب کرد، می تواند از رقبای اسکار حاضر در ونیز باشد.

«تصمیم به ترک» ساخته پارک چان ووک که از سوی کره جنوبی به اسکار معرفی شده هم در ونیز دیده می‌شود هم می‌تواند یکی از ۵ انتخاب نخست اسکار باشد.

در چند سال اخیر اسکار بسیاری از فیلم‌های غیرانگلیسی زبان را به جز بخش جایزه اسکار بین‌المللی در بخش‌های دیگر هم شایسته نامزدی دانسته است که «هرگز نگاه نکن» از آلمان برای جایزه فیلمبرداری در سال ۲۰۱۸ و «مادران موازی» از اسپانیا در سال ۲۰۲۱ برای بازی پنه لوپه کروز در بخش بهترین بازیگر زن و در بخش فیلمنامه اوریجینال از جمله آنها بوده‌اند. امسال نیز احتمال می‌رود بازیگران برنده کن برای فیلم‌های «عنکبوت مقدس» و «دلال» نامزدی اسکار را کسب کنند.

در حالی که «دلال» برای کره انتخاب نشد احتمال انتخاب آن از سوی ژاپن برای اسکار – با جود داشتن کارگردان ژاپنی- ضعیف است.

در عین حال چشم‌ها به دانمارک است که آیا «عنکبوت مقدس» را به نمایندگی از دانمارک معرفی می‌کند یا خیر. این فیلم فارسی زبان با بودجه آلمان، سوئد و فرانسه ساخته شده و همین می‌تواند مانعی برای کمیته انتخاب باشد. دانمارک در ۱۲ سال اخیر در ۹ مورد در فهرست نامزدهای نهایی قرار گرفته است و در نهایت در ۷ مورد نامزدی اسکار را هم کسب کرده و با فیلم‌های «در دنیای بهتر» در سال ۲۰۱۰ و «یک دور دیگر» در سال ۲۰۲۰ برنده اسکار شد و سال پیش با «فرار کن» تاریخ ساز شد و اولین فیلمی شد که در بخش انیمیشن، مستند و بین‌المللی نامزدی اسکار را کسب کرد.

ایتالیا نیز می‌تواند با «هشت کوه» که از برندگان هیات داوران کن شد به نوعی از همین حالا وارد رقابت اسکار شده باشد، هر چند فیلم اختتامیه جشنواره ونیز «خورشید معلق» ساخته فرانچسکو کاروزینی یا «خشکسالی» ساخته پائولو ویرزی هم می‌تواند منتخب ایتالیا برای اسکار باشد.

فرانسه امسال در ونیز فیلم‌های متعددی دارد که «آتنا» از رومن گاوراس، «لیمنسیتا» (بی‌کرانگی – نام ترانه‌ای ایتالیایی) از امانوئل کریالز با بازی پنه‌لوپه کروز، «بچه‌های مردم دیگر» ساخته ربکا زلوتکوفسکی، «روابط ما» ساخته رشدی زم و «سن-اومر» ساخته آلیس دیوپ می‌تواند دست این کشور را در انتخاب باز بگذارد. سال پیش فرانسه در انتخاب بین دو فیلم «رویداد» ساخته ادری دیوان برنده شیر طلای لیدو و«تیتان» برنده نخل طلای کن دومی را انتخاب کرد و در اسکار شانسی به دست نیاورد. همین امر موجب تغییراتی در کمیته انتخاب فرانسه شد و یاد دید انتخاب امسال به کدام سمت تمایل می‌یابد.

«نزدیک» ساخته لوکاس دونت که سفرش را از کن شروع کرد می‌تواند فیلم منتخب بلژیک باشد اما باید با «توری و لوکیتا» ساخته برادران داردن که برنده جایزه ویژه سالگرد ۷۵ سالگی هیات داوران کن شد، مقابله کند. فیلم‌های این دو برادر تاکنون ۴ دوره اسکار به عنوان نماینده بلژیک معرفی شده‌اند اما هرگز نامزدی اسکار را کسب نکرده‌اند.

«R.M.N» ساخته کریستین مونگیو از رومانی و «کروساژ» ساخته ماری کروتسر از اتریش و «پسری از بهشت» ساخته طارق صالح از سوئد دیگر فیلم‌های بخش بین‌المللی امسال ونیز هستند.

با وجود این که ونیز هیچ فیلمی از هند را در رویداد امسال خود ندارد، اما طرفداران «RRR» در همه شبکه‌های اجتماعی سعی دارند تا مقامات هنری کشورشان را متقاعد کنند تا این فیلم را به اسکار معرفی کند. پیش بینی منتقد ورایتی این است که این فیلم می‌تواند یکی از فیلم‌های منتخب در فهرست اولیه اسکار باشد.

آکادمی اسکار فهرست نهایی ۱۵ فیلم منتخب امسال برای این رقابت را ماه دسامبر منتشر می‌کند. امسال ایرلند اولین کشوری شد که نماینده خود را انتخاب کرد و با «دختر آرام» ساخته کولم بایرید وارد این رقابت شد.

هفتاد و نهمین جشنواره بین المللی فیلم ونیز از ۳۱ آگوست تا ۱۰سپتامبر ۲۰۲۲ (۹ تا ۱۹ شهریور ۱۴۰۱) برگزار می‌شود.

کد خبر 5574174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha